Slim en duurzaam
Ongekend flexibel
Gecertificeerde monteurs
Gratis vrijblijvend advies

Zonwering en rolluiken: Regel de lichtinval zoals jij wilt

De zon wordt op koudere dagen vaak gebruikt als warmte bron in huis wat veel energiekosten bespaart. Maar tijdens de warmere dagen wordt het ook als onconfortabel beschouwt. Oververhitting in huis en kleurverlies van meubelen zijn de gevolgen van fel zonlicht in huis.

Met de screens, rolluiken en zonwering van GP kun je de lichtinval regelen zoals jij wilt en behoud je het uitzicht.

Screens, rolluiken en zonwering in Eindhoven
Je voorkomt ongewenste lichtinval en oververhitting binnenshuis. Zo kun je op warme dagen de zon tegen houden en als het kouder wordt laat je de zon in huis schijnen. Door het plaatsen van een zonwering screens zorg je er ook voor dat je huis inbraakwerender wordt. Je plaatst namelijk een extra beschermingslaag.

Een zonwering is toepasbaar op verschillende situaties. Je kunt ervoor kiezen om zonwering screens te plaatsen bij bijvoorbeeld je kozijn, veranda en dakkapel. De zonwering wordt op maat gemaakt zodat het vervolgens netjes gemonteerd kan worden. GP Kunststofkozijnen helpt graag mee met het maken van de juiste keuze voor optimaal gemak.

Screens als optimale zonwering

Een screen is een buitenzonwering die verticaal, strak langs het raam, tussen twee geleiders naar boven en beneden beweegt. Een screen vormt als het ware één geheel met het raam waarop het is geplaatst. Ze nemen dan ook weinig ruimte in beslag.

Lichtinval blijft behouden met screens
Screens zijn zeer goed bestand tegen wind en warmte. Zonnestralen worden gereflecteerd nog voordat ze het raam bereiken. Ze weren daardoor zo’n 80% van de warmte. Het doek van een screen is echter lichtdoorlatend, waardoor je lichtinval in de woning behoudt. Echter kunnen voorbijgangers niet naar binnen kijken, wat zorgt voor wat extra privacy. Daarnaast zijn screens eenvoudig schoon te houden, bestand tegen schimmel, brandvertragend en UV-bestendig.

Rolluiken als zonwering, isolatie en verduistering

Onze rolluiken zijn van aluminium en goed isolerend waardoor ze jouw wooncomfort verhogen. De warmte wordt namelijk uitstekend tegengehouden. Vooral in de zomer is dit een prettige bijkomstigheid. In de winter gaat er juist weer weinig kou verloren. De goede isolatie brengt je energierekening omlaag en verhoogt de isolatiewaarde van je huis.

Naast het tegenhouden van warmte of kou, zijn rolluiken geluidswerend en volledige verduisterd. Zelfs op klaarlichte dag kun je een vertrek volledig donker maken. Overigens worden inbrekers afgeschrikt door rolluiken. Een rolluik is een extra beschermingslaag voor je raam, deze kan niet meer zomaar worden ingetrapt. Dat geeft een veiliger gevoel.

Duurzaam en onderhoudsarm

Veilig en comfortabel wonen

Betaalbaar én 10 jaar garantie